Chapter 1: Basic Statistics (Exercise-I: Fill in the blanks)

Basic Statistics 

1. The term statistics was firstly used by German Scholar :

    Answer: Gotifried Achenwall (18th century)

2. The word statistics used firstly found in:

    Answer:The Elements of universal erudition by Baron (1770)

3. Statistics is know a day include:

    Answer: Probability theory and applied statistics

4. The word statistics comes from the _____ word ____________.

    Answer: Latin; status

5. The meaning of the status is _____:

    Answer: Political state

6. The word statistics refer the _________ facts systematical arranged.

    Answer: Numerical

7. Statistics used in__________ to the set of numerical information.

    Answer: Plural

8. In ________ sense the word statistics represent the science base on the decision on the numerical data.

    Answer: Singular

9. The word data is used for:

    Answer: Numerical information 

10. The single quantity collected from the ________ is called statistic.

    Answer: Sample 


Your suggestions will be appreciated. 

Comments