Chapter 1: Basic Statistics (Exercise-II: Fill in the blanks)

Basic Statistics 

1. The sample is the ___ of the population.

Answer: Subset

2. Statistics is a ________.

Answer: Variable

  3. In sample study; Statistics is the plural of ________.

Answer: Statistic

4. Statistics deal with the behavior of ___ _______ of the data.

Answer: Aggregate

5. The branch of statistics deal with the estimation of the parameter  and testing of the hypothesis is called:

Answer: Inferential statistics

6. Statistical population may or may not be __________.

Answer: Finite 

7. Statistical laws are valid on the _______ or ________ run.

Answer: Average; long 

  8. The single fact is represent by:

    Answer: Datum

9. Statistics use in case of:

    Answer: Uncertainty

10. Statistics use in _____ sense:

    Answer: Plural and singular


Please write your suggestions.

Comments