Chapter 1: Basic Statistics (Exercise-III: Fill in the blanks)

Basic Statistics

 1. Statistics refer the:

     Answer: Number of facts

2. The numerical quantity  collected from the population is called:

     Answer: Parameter

3.   A __________ is a special ratio of a part to its total.

Answer: Proportion

4. Parameter is _________ quantity.

Answer: Fixed

5. Statistics are the __________.

Answer: Variable

6. A sample is the part of _______.

Answer: Population

7. In sample survey: there is no __________.

Answer: Treatment

8. Experiments are control over the ________:

Answer: Allocation

9. In statistics; the word population is used as a ____________ word.

Answer: Technical

10. The possible outcomes from the toss of a coin are called the _______ population.

Answer: Hypothetical 



Please write your suggestions.

Comments